Slovo starostky Sokola - září 2020

16.10.2020 16:12

Nazdar milé sokolky, milí sokoli a milí spoluobčané.

Tyto řádky píši 15.9.2020, kdy po klidném letním období se opět epidemiologická situace dramaticky mění. Dovolte mi jako lékařce malou filosofickou úvahu. Proti koronavirové nákaze nám vzletná sokolská hesla, např. „Lví silou a vzletem sokolím“, nepomůžou. Musíme si pomoci sami. Hlavně být ohleduplní jeden ke druhému, dodržovat standardní hygienická pravidla a nepropadat nadměrnému strachu. Strach přirozeně oslabuje naši imunitu. Proto, hýbejme se, choďme ven, radujme se i z běžných věcí a věřím, že situaci zase budeme mít pod kontrolou. Bohužel některé aktivity si budeme muset v naší společnosti na nějaký čas odepřít.

Prvním hmatatelným dopadem bylo zrušení divadelního představení Světáci v podání nám dobře známého souboru Háta. Všem zájemcům o představení se omlouváme, ale za stávající epidemiologické situace v Praze a v našem okrese nebylo jiné východisko. Pokud jste tak ještě neučinili, zakoupené vstupenky můžete vrátit tam, kde byly zakoupeny. Za nás bych ráda potvrdila, že soubor Háta opět pozveme do naší sokolovny, jakmile bude situace příznivější.

Protože nemáme křišťálovou kouli, nedovedeme věštit další vývoj, připravujeme program tak, abychom uspokojili Váš zájem nejenom o sportovní vyžití, ale i o společenskou a kulturní stránku našeho života. Takže si Vás dovolujeme pozvat na následující akce v sokolovně.

7.11.2020  Volejbalový turnaj ženských družstev

12.11.2020  Divadelní představení Kšanda v provedení Agentury snů

28.11.2020  Náhradní termín Obecního plesu Strančice

5.12.2020  Tradiční Mikulášská

Věříme, že se epidemiologická situace stabilizuje a že nebudeme muset naplánované akce již odvolávat.

V sokolovně i na tenisových kurtech se snažíme udržet sportovní aktivity bez omezení. Prosím, připojte se, využívejte desinfekci rukou, v sokolovně dbejte na časté větrání, dodržujte hygienické předpisy a dbejte pokynů vedoucích oddílů. My se postaráme o intenzivnější úklid a dezinfekci všech prostorů.

Zatímco tenisové kurty budeme pomalu ukládat k zimnímu spánku, v sokolovně se rozběhla nová sportovní sezóna. Můžete si vybrat podle svého sportovního gusta: všestranná cvičení, nohejbal, volejbal, badminton, stolní tenis, hip-hop pro děti, taekwondo, kalanetika pro ženy…. Aktuální rozvrh sportovních oddílů najdete na našich webových stránkách www.sokolstrancice.cz, na našich vývěskách, v sokolovně a na tenisových dvorcích.

Také probíhají potřebné práce v našich objektech. V sokolovně byla dokončena rekonstrukce nouzového osvětlení, na tenisových dvorcích pokračujeme ve výstavbě oplocení třetího kurtu. Rádi přivítáme každou pomocnou ruku. Brigády na zazimování kurtů předpokládáme 31.10. a 7.11. od 8:30, termíny mohou být upraveny podle počasí. Brigádu v sokolovně svoláváme na 10.10., taktéž od 8:30. Předpokládáme úklidové a údržbářské práce v sokolovně a okolí.

Všechny informace a aktuality o dění v našem Sokole včetně pořádání sportovních, kulturních a společenských akcí a brigád jsou uveřejněny na webových stránkách a na našem facebooku.

Závěrem bych ráda Vám všem popřála krásný podzim a držte se. Nabízí se mi parafráze okřídleného rčení: „ve zdravém duchu zdravé tělo“.

MUDr. Jitka Štolbová, starostka TJ Sokol Strančice.

—————

Zpět


Kontakt

Tělocvičná jednota Sokol Strančice

Sokolská 38
25163 Stránčice



IČ: 653 99 951

Spolek veden u MS v Praze, s.z. L 28 132

Bankovní spojení: 209828642/0300