Informace starostky Sokola - prosinec 2019

06.01.2020 01:13

Nazdar sokolky, sokoli, sousedé.

Zdravím Vás naposledy v tomto roce a přeji příjemné a kouzelné adventní dny. V předvánočním čase jsme si také vzpomněli na potřebné a věřím, že uspořádáním charitativní sbírky oblečení alespoň trochu pomůžeme těm, kteří se, bohužel, nemají tak dobře jako dárci.  Děkuji všem, kteří se na sbírce podíleli.

Také tenisové kurty jsme při poslední listopadové brigádě uložili k zimnímu spánku. Nicméně práce na stavbě třetího kurtu, výstavbě oplocení a tréninkové zdi budou podle možností pokračovat. Při brigádě v sokolovně byla zahájena rekonstrukce oplocení sokolovny.

V sokolovně probíhají plánované cvičební hodiny a turnaje. Jsem ráda, že mezi rodiči stále stoupá zájem o cvičení rodičů s dětmi, předškolních dětí i o cvičení mladšího žactva, které bude zahájeno v lednu v plánovaném čase středa 17 - 18 hod. Cvičení povede náš nový cvičitel Martin Hybner, kterému gratuluji k úspěšně složeným zkouškám. Jako dětská lékařka mohu jenom potvrdit prospěšnost aktivního sportovního vyžití dětí pro celou naši společnost.

V listopadu proběhl již tradiční volejbalový turnaj ženských družstev, který zorganizovala děvčata z volejbalového oddílu pod vedením Andrey Polcarové. Naše volejbalistky obsadily v konkurenci pěti družstev krásné 2. místo.

V sokolovně to skutečně žije, a to nejen pravidelným cvičením, tréninky a turnaji, ale i divadelními představeními a koncertními tóny. Kdo navštívil slavnostní koncert, kterým se naše jednota připojila k Festivalu svobody 2019, odcházel po vyslechnutí koncertu Říčanského komorního orchestru pod taktovkou pana Petra Anděla a se dvěma harfistkami Národního divadla, paní Barborou Váchalovou a paní Ivanou Pokornou, osvěžen na duši. Byl to krásná zážitek a důstojné připomenutí 30. výročí sametové revoluce, která vedla, mimo jiné, i k obnově činnosti České obce sokolské.

V prosinci proběhne v sokolovně:

7.12.2019 od 15 hod. Mikulášská pro děti

14.12.2019 tradiční vánoční turnaj Taekwon- do

27.12.2019 od 17 hod. přednáška populárního psychiatra MUDr. Radkina Honzáka na téma „Psychopati a král Herodes“ a  od 19 hod. divadelní představení Strančického divadla pro Radost „Pojďte s námi na půdu“.

Rozvrhy cvičebních hodin, plán akcí i všechny aktuality najdete na našich internetových stránkách www.sokolstrancice.cz a nově i na našem facebookovém profilu.

Přeji Vám příjemné a pohodové prožití vánočních svátků a do roku 2020 Vám všem hodně zdraví, spokojenosti, štěstí a pěkných zážitků sportovních, kulturních i osobních.

Se sokolským Nazdar

MUDr. Jitka Štolbová, starostka TJ Sokol Strančice.

—————

Zpět


Kontakt

Tělocvičná jednota Sokol Strančice

Sokolská 38
25163 Stránčice



IČ: 653 99 951

Spolek veden u MS v Praze, s.z. L 28 132

Bankovní spojení: 209828642/0300