Informace starostky Sokola - květen 2018

26.05.2018 14:02

Vážení Sokolové a spoluobčané

Úvodem mi dovolte připomenout jednu z nejvýznamnějších sokolských akcí, XVI. Všesokolský slet 2018, který proběhne ve dnech 5. a 6. července 2018 v Eden Aréně v Praze. Do nácviku sletových skladeb Méďové a Notičky se zapojila také naše jednota pod vedením Lenky Vaňkové a Katky Kowalczykové. Rodiče s dětmi a předškolní děti se představili již 27.5.2018 na oblastním sletu v Brandýse nad Labem.

16.5.2018 se také uskutečnila valná hromada naší TJ, která schválila fungování jednoty za minulý rok a stanovila plány a úkoly pro rok letošní.

V uplynulých týdnech jsme si užívali letní teploty. Proto i tenisové kurty byly uvedeny do hrací sezony o 14 dnů dříve než v dřívějších letech, již 22.4.2018. V období do prázdnin budou dle rezervačního systému sobotní a nedělní dny většinou patřit soutěžím družstev, které jsou přihlášeny na Českém tenisovém svazu pro sezonu 2018. Naše jednota má i letos přihlášeny družstva mladších a starších žáků, dorostu a družstvo dospělých.

Na ploše u koupaliště připravujeme k využití tenisovou tréninkovou stěnu. Povrch umělého koberce před stěnou jsme brigádnicky uklidili a ještě upravíme povrch stěny, na kterém zub času zanechal své stopy. Tato tréninková stěna je volně přístupna všem, kdo si chtějí zatrénovat sami. Doporučuji, je to spolehlivý partner.

Tréninkové plány, hrací hodiny, odkaz na rezervační systém a na soutěže najdete tradičně na www.sokolstrancice.cz, kde jsou i další aktuální informace z našeho Sokola.

Ráda bych poděkovala všem brigádníkům, kteří se podílejí na přípravách a úklidech před a po akcích, na péči o tenisové kurty a o sokolovnu. Je vidět, že sokolské heslo TUŽME SE, platí u nás nejen pro cvičení. Další brigády budou standardně zveřejněny na našich stránkách a na obvyklých vývěskách.

V sokolovně jsme 28.4.2018 shlédli představení souboru Háta „Hvězdné manýry“ s  Lukášem Vaculíkem, Zbyškem Pantůčkem a dalšími skvělými herci. Diváci mohli vyzkoušet zvýšené hlediště, které zajistí dobrou viditelnost na jeviště i ze zadních řad. Přestože byl termín představení před prodlouženým víkendem, diváků bylo plno a podle ohlasů vím, že se bavili dobře.

Na strančickou pouť 28.7.2018 si Vás dovolujeme pozvat do sokolovny na pouťovou zábavu.

Závěrem mi dovolte, abych Vám všem popřála pěkné prožití prázdnin a dovolených, hodně příjemných a úspěšných sportovních aktivit.

MUDr. Jitka Štolbová, starostka TJ Sokol Strančice.

—————

Zpět


Kontakt

Tělocvičná jednota Sokol Strančice

Sokolská 38
25163 Stránčice



IČ: 653 99 951

Spolek veden u MS v Praze, s.z. L 28 132

Bankovní spojení: 209828642/0300