Informace starostky Sokola - červen

30.06.2016 17:30

Novinky ze Sokola - červen 2016:

Nově zvolený výbor T.J. dokončil dle plánu rekonstrukci tenisových kurtů. Dne 22.6.2016 proběhlo slavnostní otevření. Symbolickým přestřižením pásky za účasti nestora tenisu ve Strančicích br. Josefa Jíry a za asistence nejmladší generace Pavla Kletečky, Šimona Kačera a Filipa Blažka, byly kurty otevřeny pro tenisovou hru členů naší jednoty. Přítomní hosté ze sousední jednoty z Říčan ocenili provedení a kvalitu kurtů. Tuto kvalitu posoudili a současně prověřili dva hráči na exhibici, a to bývalý profesionální hráč a mladý talentovaný dorostenec. Následovala zajímavá beseda, při které jsme se dozvěděli i názory odborníků na způsob tréninků, od jakého věku a s jakým přístupem se věnovat mládeži apod. Zajímavě podaná byla též role psychologie v přístupu k trénování a hráčům, stejně tak jako osobní zkušenosti z účasti na velkých turnajích (Wimbledon, New York atd.) a střetnutí se špičkovými světovými tenisty. Nyní již kurty budou plně sloužit členům naší jednoty. Věřím, že si každý váží zbudovaného díla, bude se k němu chovat odpovědně a užije si jedinečného prostředí, ve kterém se kurty nacházejí.

V sokolovně při závěrečné akademii ZŠ Strančice se předvedly šikovné děti. Svým vystoupením před zaplněným hledištěm předvedly svá taneční, divadelní i sólová vystoupení. Děkujeme jim a celému vedení ZŠ za radost, kterou jsme mohli s nimi sdílet.

Dne 28.6.2016  předvedli také své umění členové bojového sportu TAEKWON-DO. Jejich projev respektu k soupeři, kontrolovaná síla a fyzická zdatnost spolu s kázní je příkladem k výchově dětí a mládeže. Trenérům patří velká gratulace.

V sokolovně pan Štrobach dokončil rekonstrukci bytu a již plní své úkoly sokolníka. Během prázdnin výbor připraví harmonogram rozpisu hodin v sokolovně na rok 2016/2017.

Výbor též řeší havarijní situaci zdiva pod barem. Na stránkách T.J. Sokol Strančice Vás budeme informovat o připravovaných akcích v dalších měsících.

Přeji všem krásné a pohodové prázdniny.

Starostka Jitka Štolbová.

—————

Zpět


Kontakt

Tělocvičná jednota Sokol Strančice

Sokolská 38
25163 Stránčice



IČ: 653 99 951

Spolek veden u MS v Praze, s.z. L 28 132

Bankovní spojení: 209828642/0300