Informace starostky Sokola - březen 2020

09.03.2020 17:35

Nazdar milé sokolky, milí sokoli a milí spoluobčané.

Úvodem mého březnového příspěvku mi dovolte poděkovat zastupitelům Obce Strančice za schválení dotační podpory TJ. Sokol Strančice pro rok 2020.

Činnost naší jednoty se zaměřuje na sportovní a kulturní vyžití v obci, na sportovní činnost našich oddílů, kulturní, taneční, přednáškové a divadelní akce. V dopoledních hodinách propůjčujeme sokolovnu školce, škole a ve volných termínech i dalším zájemcům. O sportovních i kulturních aktivitách informujeme nejen naše členy, ale i další zájemce všemi standardními i moderními komunikačními prostředky (webové stránky TJ, webové stránky OÚ, Facebook, sokolská vývěska u restaurace U Milotů, bannery, plakáty, Strančický zpravodaj). Taktéž rozesíláme plakáty do sousedních obcí a dalších organizací a školských zařízení. Stále však slýcháme: „Dejte to více mezi lidi“. Jsem přesvědčena, že dnes si každý informace najde podle svých potřeb a možností a cestu k nám určitě najde. Před sokolskými šibřinkami plánujeme pokračovat v tradici osobního pozvání. Proto se, prosím, nelekněte, když u Vás zazvoní naši zástupci a přijdou Vás osobně pozvat.

V únoru se v sokolovně pořádal tradiční nohejbalový turnaj, letos s reprezentativní účastí 11ti družstev. V dalším týdnu naši sokolovnu ovládl divoký západ s country tanci, westernovými dovednostmi a dobrou zábavou při tradičním Cowpakově countrybálu.

Naši předchůdci dobře věděli, jak uzpůsobit sál k multifunkčním využitím. Na nás nyní leží závazek péče o sokolovnu a tenisové kurty a povinnost majetek opravovat a zhodnocovat. Pro další období máme v plánu v sokolovně rozšířit nářaďovnu, zhotovit nové zatemnění sálu a instalovat nové okapy se zadržováním dešťové vody na pozemku sokolovny. Pro cvičení našich nejmenších členů jsme nakoupili nové cvičební pomůcky. V tenisové klubovně jsme zahájili rekonstrukci podlahy. Zub času a hlavně zatékající voda bohužel udělaly na podlaze klubovny své a bylo již nutné ji celou vyměnit. Naši dobrovolní brigádníci již pilně pracují tak, aby v nadcházející sezoně bylo vše hotovo a v jarních měsících mohly opět začít mistrovské soutěže, do kterých jsme se již přihlásili.

A nyní tradiční pozvánka na akce v sokolovně:

14.3.2020 od 16 hod do19 hod. Dětský maškarní karneval a od 20 hod. Sokolské šibřinky - maškarní karneval pro dospělé. Hraje hudební skupina BESSONI.

21.3.2020 Reprezentační ples Obce Strančice

28.3.2020 od 15 hod. divadelní pohádka „Ježibaby z Babína“

4.4.2020 tradiční Velikonoční volejbalový turnaj

18.4.2020  taneční zábava se skupinou PROJEKT 76

25.4.2020 od 17 hod. přednáška Mgr. Víta Chaloupky „Hubneme do plavek“

29.5.2020 od 19 hod – divadelní komedie „Kšanda“ v provedení Agentury Snů

Přeji Vám všem pohodový konec zimy, krásný start do jarních dní a plno úžasných sportovních, plesových a kulturních zážitků. Na viděnou v sokolovně.

MUDr. Jitka Štolbová, starostka TJ Sokol Strančice.

—————

Zpět


Kontakt

Tělocvičná jednota Sokol Strančice

Sokolská 38
25163 Stránčice



IČ: 653 99 951

Spolek veden u MS v Praze, s.z. L 28 132

Bankovní spojení: 209828642/0300