Slovo starostky Sokola - prosinec 2020

12.01.2021 11:19

Nazdar milé sokolky, milí sokoli a milí spoluobčané.

Zdravím Vás v tom krásném adventním čase, kdy je prostor na zhodnocení uplynulého roku. Sokolovna a tenisové dvorce jsou uzavřeny, sportovní, kulturní, spolková i společenská činnost utichla, nicméně povinnosti nám zůstávají.

I když jsme se snažili ponechat alespoň tenisové kurty co nejdéle otevřené, listopadové počasí zavelelo přejít do zimního spánku. Sokolovnu držíme připravenou k otevření, jakmile nám bude umožněno. O dezinfekci ozónem jsem již psala minule. 

Řada sportovních a společenských akcí v zimní sezóně ještě proběhla, mám na mysli sportovní činnost našich oddílů, Myslivecký ples a Cowpakův country bál, ale potom přišel lockdown a my museli zavřít a všechny naplánované a nasmlouvané akce zrušit. A nebylo jich málo. Na jaře začal pomalu restart, začali jsme využívat kurty, začaly tenisové tréninky dětí a mládeže, mohly proběhnout tenisové mistrovské soutěže i přátelská utkání. Později jsme mohli otevřít i sokolovnu. Další lockdown nás potkal na podzim. Pozitivní zprávou je, že se nám podařilo rozšířit cvičení všestrannosti o oddíl mladšího žactva, o oddíl stolního tenisu a badmintonu. Díky epidemickým omezením se nám bohužel nepodařilo svolat valnou hromadu TJ a to ani v náhradním termínu. Se všemi vedoucími oddílů jsme ale v kontaktu, a jakmile nám to hygienické podmínky umožní, valnou hromadu TJ Sokol Strančice svoláme. Aktivity pro další období jsou naplánované, uvidíme, co se zadaří. Aktuální informace určitě naleznete na www.sokolstrancice.cz, facebooku nebo na našich tradičních vývěskách.

Co se nám letos povedlo. Nejdůležitější akcí byla již velice potřebná rekonstrukce tenisové klubovny. Samozřejmostí je průběžná údržba povrchu kurtů a okolí našeho tenisového areálu. Byl upraven povrch před tréninkovou stěnou u bývalého koupaliště a pokračovali jsme ve výstavbě třetího tenisového hřiště a nového oplocení. Ani sokolovna nepřišla o svoji porci pozornosti. Byly nainstalovány nové okapy a dešťové svody, byla dokončena instalace nouzového osvětlení a pracujeme na vybudování nového technického zázemí v bývalé promítací kabině. Již tradičním údržbářským repertoárem jsou provozní opravy, zvláště pak opravy krytů topení a světel, a údržba okolí sokolovny. Všechny práce byly prováděny v rámci brigád dle vnitřního řádu TJ Sokol Strančice a za dodržení platných epidemických nařízení. Bohužel, veškerá omezení nás postihla také ekonomicky. Provozní režie a materiál na údržbové práce a výstavbu byl hrazen ze získaných dotací, za které děkujeme hlavně Obci Strančice, MŠMT a nově vytvořené Národní sportovní agentuře, dále z Vašich příspěvků a z vytvořených rezerv za minulá období. Připojuji jednu optimistickou fotografii proti trudomyslnosti.

Závěrem bych určitě ráda poděkovala všem činovníkům a brigádníkům za odvedenou práci v tomto zvláštním roce a věřím, že již brzy budeme moci přejít do standardní spolkové činnosti.  Děkuji též všem uživatelům sokolovny a kurtů za ohleduplné užívání našeho majetku a respektování všech provozních i epidemických pravidel.

Za celý výbor TJ Sokol Strančice si Vám dovoluji popřát krásné Vánoce, hodně zdraví, úspěchů, krásných sportovních, kulturních i společenských zážitků a pohody v roce 2021. A hlavně, ať už se můžeme v sokolovně, na tenisových dvorcích a všude jinde konečně potkávat.

MUDr. Jitka Štolbová, starostka TJ Sokol Strančice.

—————

Zpět


Kontakt

Tělocvičná jednota Sokol Strančice

Sokolská 38
25163 Stránčice



IČ: 653 99 951

Spolek veden u MS v Praze, s.z. L 28 132

Bankovní spojení: 209828642/0300