Informace starostky Sokola - únor 2019

07.03.2019 18:27

Nazdar sokolky, sokoli, spoluobčané.

I když máme nyní zimní měsíce, jsem ráda, že sportovní vyžití neutichá. Z rozvrhu hodin v sokolovně pro rok 2018/2019 je patrné, že naše sokolovna poskytuje příjemné sportovní zázemí. Zvláště mě těší stoupající zájem o pohybové vyžití našich nejmenších, kteří navštěvují cvičební hodiny našich cvičitelek, Lenky Vaňkové a Katky Kowalczykové. Děvčata, děkuji.

Ráda bych také ještě jednou poděkovala našim zastupitelům, kteří 4.2.2019 na veřejné schůzi zastupitelstva obce schválili dotační podporu dobrovolným organizacím, mimo jiné i pro TJ. Sokol Strančice. Současně byl zveřejněn zápis finančního výboru obce o kontrole vyúčtování dotace pro TJ. Sokol Strančice za uplynulý rok a to s výsledkem bez závad. Když už jsem v děkování, nesmím proto zapomenout ani na hospodářku Sokola, Janu Strnadovou.

Ještě k akcím v sokolovně:

16.2.2019 se konal v sokolovně tradiční nohejbalový turnaj.

23.2.2019 proběhne opět tradiční Cowpackův country bál.

9.3.2019 se koná 1. reprezentační ples Obecního úřadu ve spolupráci s tanečními kurzy paní Blanky Vášové.

23.3.2019 jsme připravili program pro karnevalové vyžití dětí i dospělých.

Poprvé jsme sloučili karnevalové dění do jednoho dne. Kolář Band zahraje na karnevalu pro děti od 16 hod a od 20 hod pro dospělé. Dětský karneval zahájí předtančení Podkovičky z Mirošovic. Abychom naše děti také pobavili, přijede v 17 hod pan Jakub Křikava se svým programem. Dětský karneval zakončíme oceněním nejlepších masek. Součástí karnevalu pro dospělé bude také tradiční tombola. Již nyní jsme všichni zvědavi na nápaditost dětských i dospěláckých masek.

I když na tenisových kurtech ještě leží sníh, již musíme připravovat novou tenisovou sezónu. Tak jako i v předchozích letech jsou sestavena a přihlášena na Tenisovém svazu ČR tři soutěžní družstva, starší žáci, dorost a dospělí. Děkuji za přípravu kapitánce žákovského a dorosteneckého družstva, sestře Kletečkové. Soutěž družstev začíná  již 27.4.2019, proto musíme opět včas připravit po zimní přestávce tenisové kurty.

Kromě hlášení a statistik pro župu, údržby našich sportovišť, přípravy akcí a dalších povinností, pracujeme na programu Sokolského dne k výročí 100 let od založení Sokola ve Strančicích. Pro tuto slavnostní událost již máme zhotoven Prapor strančického Sokola i s letopočtem připomínajícím toto významné datum. Sobotní den 22.6.2019 proto bude věnován sportu a slavnostnímu setkání se  členy a pamětníky sokolské organizace od jejího založení v roce 1919. S podrobným programem Vás ještě seznámíme.

Všechny aktuální informace jsou k dispozici na sokolských internetových stránkách www.sokolstrancice.cz. Pokud nám budete chtít psát, tak naše adresa je tjsokolstrancice@seznam.cz.

Myslím, že sokolské heslo „TUŽME SE“ je i po sto letech ve Strančicích naplňováno díky píli a práci nás všech beze zbytku.

MUDr. Jitka Štolbová, starostka TJ Sokol Strančice.

—————

Zpět


Kontakt

Tělocvičná jednota Sokol Strančice

Sokolská 38
25163 Stránčice



IČ: 653 99 951

Spolek veden u MS v Praze, s.z. L 28 132

Bankovní spojení: 209828642/0300