Informace starostky Sokola - říjen 2017

26.10.2017 22:43

Úvodem mi dovolte malou citaci z deníku naší strančické sokolské kešky: Musím jen chválit. Zjišťování údajů pro výpočet finálky je jednoduché, spojené s příjemnou procházkou. Navíc jako bonus se nabízí odlov další místní keše u Kaple sv. Anny. Pak přesun na souřadnice finálky, kde čekala keš s pěkným úkrytem. Co mě nadchlo, byla ta sokolská vlajka na stožáru poblíž. Je vidět, že místní mají sokolské srdíčko na správném místě. :)“. Podobná slova mě vždy naplňují hrdostí na naši jednotu a práci všech sokolů. TJ Sokol Strančice oslaví v roce 2019 100 let od svého založení. Bohužel původní sokolský prapor se ztratil během 2. světové války. Podle pamětníků byl údajně ukryt v prostorách sokolovny, ale tak dobře, že se ho nepodařilo najít, a pamětníci již bohužel ubývají. Pokud byste přes naše dosavadní pátrání měl někdo jakoukoliv novou informaci, prosím, poraďte nám. Nicméně, Výbor TJ rozhodl, že ke stoletému výročí zadá výrobu nového praporu TJ Sokol Strančice jako symbolu tradice a hrdosti.

Máme tu podzim, dny se krátí, ale to neznamená, že by se také krátily naše sokolské sportovní a společenské aktivity. Již v minulém „Slovu starostky“ jsem Vás seznámila se společenskými akcemi v naší sokolovně. Tenisové kurty se budou pomalu ukládat k zimnímu spánku, ale činnost našich oddílů je v plných obrátkách. Tréninky / hrací hodiny mají oddíly všestrannosti: rodiče+děti a předškolní děti, taekwondo, nohejbal, kalanetika, volejbal, florbal a nově také zimní tenisová příprava pod vedením trenérů TJ. Ve spolupráci s dalšími organizacemi nebo jednotlivci probíhají tenisová přípravka, atletika, fotbal, nedělní taneční. Sokolovnu také využívá základní a mateřská škola. Pokud máte zájem se ke sportovním aktivitám připojit, kontaktujte nás, rádi poskytneme potřebné informace, nebo zajděte rovnou do naší sokolovny.

V září proběhla akce "Noc sokoloven", kterou pořádá celorepublikově ČOS za účelem popularizace Sokola a sportu vůbec, a přátelský tenisový turnaj spojený s oslavou narozenin našeho váženého člena, bratra Josefa Jíry. Také u nás hostovalo Divadlo UCHO se svojí Pohádkou.

—————

Zpět


Kontakt

Tělocvičná jednota Sokol Strančice

Sokolská 38
25163 Stránčice



IČ: 653 99 951

Spolek veden u MS v Praze, s.z. L 28 132

Bankovní spojení: 209828642/0300