Informace starostky Sokola - květen 2020

16.10.2020 16:09

Sportoviště TJ Sokol Strančice byla otevřena!

Dobrých zpráv není nikdy dost, proto ráda ohlašuji, že sokolská sportoviště jsou opět v provozu. V případě sokolovny nechává výbor TJ na uvážení vedoucích oddílů, trenérů, cvičitelů a u dětí samozřejmě také rodičů, jak budou sokolovnu využívat. Provoz některých částí sportovišť (šatny, zázemí atd.) zůstává zatím omezen. Dezinfekce rukou je na sportovištích zajištěna. Prosím všechny návštěvníky sportovišť, aby byli ohleduplní, dodržovali aktuální epidemiologická nařízení státních orgánů a dbali pokynů vedoucích oddílů, trenérů a cvičitelů. Kulturní a společenské akce zatím zůstávají omezeny, budeme i nadále postupovat v souladu s pokyny orgánů veřejné moci.

Vřelé díky patří Sboru dobrovolných hasičů Svojšovice za bezplatné zapůjčení ozonového generátoru na dezinfekci prostor v sokolovně.

Rezervační systém pro kurty, hrací hodiny pro děti a dorost najdete na našich webových stránkách www.sokolstrancice.cz, podobně jako nejaktuálnější informace o dění v naší TJ. Současně doporučujeme Vaší pozornosti náš facebookový profil a tradiční sokolské vývěsky. Na tenisových dvorcích probíhají přátelská utkání, tréninky a již povolené mistrovské soutěže družstev dorostu a dospělých.

S radostí informuji, že i v době omezení provozu našich sportovišť se cvičit nepřestalo. Například naše sokolky z oddílu kalanetiky si našly v době uzavření sokolovny alternativní cvičiště u tréninkové tenisové stěny na bývalém koupališti. Tréninkovou stěnu také využívali tenisoví nadšenci.

Skupině členů tenisového oddílu a výboru TJ se podařilo dokončit rekonstrukci tenisové klubovny, upravit okolí dvorců a pokračovat v přípravě stavby třetího kurtu.

Brigády na tenisových dvorcích ani v sokolovně jsme z epidemiologických důvodů nevyhlašovali. Rádi však přivítáme každého, kdo se bude chtít zapojit do práce na kurtech a splnit si tak své brigádnické závazky. Sokolovnu významnější práce čekají v červenci a srpnu, kdy bude provozně uzavřena. Předpokládáme, že se v září v sokolovně opět sejdeme a mimo zahájení další sportovní a kulturní sezóny budeme moci podle pokynů ČOS konečně svolat odloženou Valnou hromadu TJ Sokol Strančice. Již nyní se nová sezóna v sokolovně připravuje, takže pokud máte zájem o pronájem pravidelného cvičebního času nebo o rezervaci turnaje, či jiné akce, můžete se hlásit, nejlépe prostřednictvím našeho e-mailu tjsokolstrancice@seznam.cz.

Obě naše sportoviště mají zaplacen svoz směsného komunálního odpadu, papíru, plastů a bio odpadu. Proto se nehlásíme do vypsané soutěže o pronájem kontejnerového stání u sokolovny.

Velkým přínosem pro jednotu je úspěšné získání finanční podpory z dotačních titulů nejen od OÚ Strančice, ale i z grantů vypsaných Ministerstvem školství mládeže a tělovýchovy. Nyní ještě čekáme na výsledek žádosti o dotaci u nově zřízené Národní sportovní agentury, kterou vede pan Hnilička.

Závěrem si Vám všem dovoluji popřát krásné prázdniny, hodně radostných sportovních zážitků na našich sportovištích i mimo ně.

MUDr. Jitka Štolbová, starostka TJ Sokol Strančice.

—————

Zpět


Kontakt

Tělocvičná jednota Sokol Strančice

Sokolská 38
25163 Stránčice



IČ: 653 99 951

Spolek veden u MS v Praze, s.z. L 28 132

Bankovní spojení: 209828642/0300